Prioritățile BIAC pentru 2022

BIAC și-a lansat cele zece priorități pentru anul 2022 care vor ghida munca organizației în următoarele douăsprezece luni. Lista, care nu este exhaustivă, cuprinde următoarele subiecte prioritare: 

  • Să contribuie cu o poziție cuprinzătoare a mediului de afaceri în procesul OECD de implementare a acordului referitor la taxa globală – creșterea certitudinii cu privire la taxare, reafirmarea rolului OECD de sursă de standarde pentru politici fiscale internaționale favorabile creșterii. 
  • Să protejeze rolul OECD în susținerea fără echivoc a piețelor deschise –politica comercială post-pandemică, finalizarea instrumentului OECD FDI Qualities, investiții și sustenabilitate. 
  • Să completeze politicile publice pentru valorificarea transformării digitale –  promovarea utilizării responsabile a tehnologiilor digitale, facilitarea rezilienței mediului de afaceri, dezvoltarea și implementarea instrumentelor OECD de Politică Digitală, proiectul orizontal al OECD cu privire la Guvernanța Datelor pentru Creștere și Bunăstare. 
  • Să contribuie la crearea locurilor de muncă și integrarea tinerilor, subiecte aflate în centrul agendei OECD, prin implementarea priorităților cu privire la viitorul muncii, politicile necesare susținerii procesului de creare a locurilor de muncă, campania Business for Youth care se concentrează pe perfecționare și reconversie profesională sunt doar câteva dintre  
  • Să asigure un rol de prognoză și prevenție al OECD în materie de politici de sănătate post-pandemice – susținerea unei abordări favorabile inovării, abordarea rezistenței la bacterii și virusuri, sănătatea mintală la locul de muncă. 
  • Să susțină reforme structurale și finanțarea adecvată în procesul de redresare de după pandemia de Covid-19 – finanțarea redresării economice, lanțuri valorice globale, gradul de îndatorare al sectorului public și al celui privat ca urmare a crizei, condiții de finanțare pentru creșterea sustenabilă, dezvoltarea infrastructurii verzi. 
  • Să abordeze programul de lucru ambițios al OECD cu privire la sustenabilitate și schimbări climatice – Programul Internațional de Acțiune pentru Climă, definițiile finanțărilor durabile, taxe pe energie, sisteme de comercializare a emisiilor, responsabilitatea extinsă a producătorilor, economia circulară. 
  • Să promoveze abordări integrate în lupta împotriva corupției și creșterea conduitei responsabile în derularea afacerilor. 
  • Să stimuleze inovarea, antreprenoriatul și dezvoltarea micilor afaceri  
  • Să urmăreacă îmbunătățirea guvernanțee corporative și o neutralitate competitivă, care să fie funcțională pentru toată lumea 

Mai multe detalii aici: https://bit.ly/3gLEr3V