DAN ȘUCU

Președinte Confederația Patronală Concordia

Dan Șucu este președinte al Confederației Patronale Concordia, din partea Federației Patronale a Rețelelor de Comerț, pe care o conduce și fondatorul Grupului Mobexpert, cel mai important producător și retailer de mobilier din România.

Dan a înființat compania în 1993, și primul lucru pe care l-a făcut a fost să vândă o casă, moștenire de familie, pentru a cumpăra un camion de mobilă din Franța. Astăzi, un român din 10 are în casă un obiect de mobilier Mobexpert, iar rețeaua sa numără peste 30 de hipermagazine şi magazine. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro și deţine opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export.

STEVEN VAN GRONINGEN

Președinte de onoare Confederația Patronală Concordia

Steven van Groningen este fostul președinte al Confederației Patronale Concordia, în prezent președinte de onoare și membru fondator al Consiliului Patronatelor Bancare din România.

Cetățean olandez, van Groningen a condus în ultimii 25 de ani bănci din Ungaria, Rusia și din 2002 devenit președinte și CEO al Raiffeisen Bank S.A. România. Este implicat activ, printre altele, în Institutul Aspen România, Hospice Casa Speranței sau Consiliul Investitorilor Străini și membru al consiliului de administrație al Fondului Proprietatea. Este primul președinte si unul dintre fondatorii United Way România și deține în prezent rolul de secretar general al United Way Olanda. Van Groningen este fost canotor de performanța, participant la Jocurile Olimpice, atlet in cadrul triathlonului Ironman, încă foarte activ în viața sportivă.

RADU CĂPRĂU

Prim-vicepreședinte Confederația Patronală Concordia

Radu Căprău este prim-vicepreședinte al Confederației Patronale Concordia, din partea Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), și membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Absolvent Universității de Studii Economice din Brașov, Radu și-a construit o carieră în vânzări, iar în 2000, s-a alăturat OMV în 2000, în poziția de Area Manager pentru OMV România.
De atunci, a deținut diferite poziții de management în Grupul OMV, în Bulgaria fiind responsabil de Retail, Romania: Head of Avanti International, ulterior preluând Downstream Supply and Sales împreună cu managementul OPM şi Petrom Aviation. În 2018, a devenit Head of Crude Supply and Trading, la Viena.

MIHAI MATEI

Vicepreședinte Confederația Patronală Concordia

Mihai Matei este vicepreședinte Confederația Patronală Concordia și Președintele Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Mihai a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București, iar în 2005 a fondat Essensys Software, al cărei CEO este. Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul IT, este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară. Mihai este de asemenea unul dintre fondatorii ONG-ului Geeks for Democracy, unde coordonează Fondul pentru Democrație și alte proiecte civice.

ONDREJ SAFAR

Vicepreședinte Confederația Patronală Concordia

Ondrej Safar este membru al Consiliului Director în cadrul Confederației Patronale Concordia.

Inginer electrotehnist, absolvent al Universității Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscător al piețelor de energie din Balcani. Până la jumătatea anului 2018, dl. Safar a condus Sepaș Enerji, companie turcă membră a Grupului CEZ, anterior coordonând operațiuni ale Grupului în Bulgaria și România.

S-a alăturat echipei CEZ în aprilie 2004. În noiembrie 2005, lua drumul Olteniei pentru a se alătura colegilor din Grupul CEZ în România. În cadrul unui mandat de 7 ani, s-a ocupat de construcția propriu-zisă a Parcului Eolian Fântânele-Cogealac, dar și de managementul facilităților de producere a energiei regenerabile - hidro și eoliană sau de coordonarea CEZ Vânzare.

Începând cu 1 august 2018, Ondrej Safar a preluat activitatea CEZ în România, devenind noul Country Manager și Președintele Directoratului CEZ România.

SERGIU MANEA

Vicepreședinte Confederația Patronală Concordia

Sergiu Manea este președintele FinBan, CEO-ul Băncii Comerciale Române (BCR), cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Sergiu a devenit CEO-ul BCR în octombrie 2015. Sub conducerea lui, BCR a intrat într-un proces de transformare, marcat de o nouă etapă importantă, prin lansarea lui George, prima platformă de banking inteligent din România. În mandatul lui Sergiu, BCR s-a poziționat ca un promotor al creării de prosperitate prin educație, prin înființarea celui mai mare program de educație financiară din România, Școala de Bani, precum și a platformei de educație antreprenorială BCR Școala de Business.

Sergiu Manea a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în anul 1995, iar ulterior a obţinut Masteratul în Finanţe la DOFIN Bucureşti. Și-a început cariera printr-o serie de poziţii deţinute în cadrul unor instituţii financiare de top, precum BRD, ING Bank România, Citibank România şi Bank Austria Creditanstalt.

Începând cu anul 2000, a îndeplinit mai multe roluri în domeniul Pieţelor Financiare la ABN AMRO Bucureşti şi Londra, iar între 2005 şi 2010 a ocupat poziția de Managing Director, Head of EEMEA Markets, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria. Sergiu a fost apoi Managing Partner al Ithuba Capital, o companie de consultaţă pentru investiţii private cu sediul în Viena, Austria, după care s-a alăturat BCR, unde a deținut funcția de Vicepreşedinte Executiv Trezorerie, Pieţe de capital&Group Large Corporates.”

DANIELA DĂRĂBAN

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Daniela Dărăban a fost numită în 2021 director executiv Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), din dorința membrilor de a asigura o reprezentare cât mai eficientă a intereselor industriei, în contextul transformărilor semnificative aduse de tranziția energetică.

Daniela Dărăban a lucrat anterior la GSK Pharma România ocupând funcția de Corporate Affairs & Communication Head și membru în Board.
Înainte de a se alătura GSK în 2019, Daniela Dărăban a fost, pentru opt ani (2011-2019), Director de Relații Publice și Guvernamentale pentru ExxonMobil Exploration and Production Romania. Daniela Dărăban a lucrat și în sectorul public, ocupând poziția de consilier pentru relații publice și comunicare pentru președintele ANRE (2010), Ministrul Finanțelor (2009); Ministrul Economiei și Energiei (2006-2008). Daniela Dărăban a absolvit Facultatea de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

MIHAELA LUPU

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Mihaela Lupu și-a început drumul în cadrul Grupului UniCredit în august 1998, în HVB Bank Romania S.A., în poziția de Analist Financiar, ajungând în 2004 Coordonator al Departamentului de Control Financiar.

Din 2007, Mihaela a fost promovată în funcția de Șef Departament Control Financiar în UniCredit Țiriac Bank, devenind în 2010 Director de Planificare și Control. Experiența acumulată în aceste funcții de conducere și calitățile de lider au recomandat-o în 2013 pentru numirea în poziția de CFO și membru al Directoratului UniCredit Bank în România. Din 2017, Mihaela Lupu a acceptat noi provocări în cadrul Grupului, preluând succesiv poziția de Head of Group Planning, Capital Management & Strategic ALM. Din 2021 până în octombrie 2023, Mihaela Lupu a deținut rolul de Chief Financial Officer pentru Europa Centrala (CE&EE), fiind numită CEO UniCredit Bank România pe 16 octombrie 2023.

Mihaela Lupu deține o diplomă în economie, fiind absolventă a Academiei de Științe Economice din București, precum și atestarea ca Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS).

FRANCK NÉEL

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Franck Neel este președintele Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG) și membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Gas.

Franck a urmat studii de energie la Universitatea Rouen, unde a obținut o diplomă de inginer, iar apoi a urmat un master în inginerie mecanică la Universitatea Cranfield din Marea Britanie. Și-a început cariera la Gaz de France unde a petrecut 7 ani în cadrul departamentului de inginerie şi ulterior în cadrul celui de Marketing şi Vânzări, ocupând diferite funcții în țări precum Franța, Republica Cehă, Ungaria, Olanda, Italia şi Marea Britanie. A lucrat 25 ani pentru Grupul Engie, iar din iulie 2018 a venit în România, pentru a se alătura OMV Petrom.

CĂTĂLINA DODU

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Cătălina Dodu este Partner, Cybersecurity Leader EY South Cluster and Consulting Service Line Leader, și Membru al Consiliului Director al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Absolventă de Cibernetică, și-a început cariera de programator într-o mică firmă de distribuție auto. Își dorea să facă programare, așa că a devenit cel de-al 22-lea angajat al Bitdefender. Au urmat apoi Siemens și ATOS, unde lucrează din 2011. E Strategic Advisor Global Women in Tech și un om implicat în tot ce înseamnă dezvoltarea unui mediu de afaceri sustenabil.

SIMONA ISTRATE

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Simona Istrate este membru al Consiliului Director al Concordia și președintele Organizației Patronale a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Simona Istrate este licențiată în științe juridice și deține un master în stiințe penale. Are o bogată experiență în domeniul administrației publice centrale, dobândită în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, unde a coordonat Direcția Juridică și Direcția Transport Feroviar. Are, de asemenea, experiență în administrarea companiilor cu capital de stat, întrucât a fost membru în consiliul de administrație al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători “C.F.R. Călători” - S.A. și al Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” – S.A.

Din 2020 este consilier în cadrul Grampet Grup S.A. și membru al Consiliului de Administrație al REVA S.A.

Din 1 august 2023 este Președinte al Organizației Patronale a Societăților Feroviare Private din România, care reprezintă un număr de 15 companii feroviare de transport de marfă, ce însumează peste 60% din volumul total de transport de marfă pe calea ferată.

MARIO CREȚU

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Mario Crețu este Director pentru Afaceri Instituționale al Carrefour România și membru al Consiliului Director al Confederației Patronale Concordia.

Este Director Afaceri Institutionale Carrefour România de peste 4 ani, perioadă care coincide cu prezența sa în cadrul AMRCR. De asemenea, coordonează activitatea de mediu a companiei.

Mario este absolvent al Universității București - Știinte Politice și Administrație, cu Master în Drept și Afaceri Comunitare la Școala Națională de Știinte Politice și Administrative. Experienta profesională a lui Mario include o perioadă de peste 12 ani în presă (Antena 3 și Agerpres), un an la World Trade Center București în zona de corporate affairs, circa trei ani în administrație publică (consilier al Ministrului Sănătății și director Direcția Afaceri Europene Ministerul Sănătății), circa trei ani în postul de consilier director general Romgaz și responsabil corporate affairs și purtator de cuvant al companiei, iar din februarie 2019 lucrează în cadrul companiei Carrefour.

DOINA CIOMAG

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Doina Ciomag este membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia, anterior director executiv al Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

Doina a absolvit Academia de Studii Economice (ASE București), cu o specialitate în comerț și un master în administrarea afacerilor în cadrul Universității Washington, Seattle. Experiența și cariera profesională sunt în domeniul advocacy și consultanță în management. Între anii 1991-1996, Doina a fost Senior Consultant în cadrul Roland Berger & Partner, având ulterior două colaborări cu Larive (fiind responsabilă cu fondul de investiții Eurobalance) și cu Deloitte & Touche.
Doina a început să lucreze în cadrul Consiliului Investitorilor Străini încă de la înființare, în anul 1997. După mai mult de 20 de ani, FIC este recunoscut ca fiind una dintre cele mai respectate și mai influente asociații de business din România, ale cărei poziții și recomandări sunt întotdeauna motivate și temeinice.

CONSTANTIN ISAC

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Constantin Isac este membru al Consiliului Director Concordia și Președintele Federației Patronale a Transportatorilor din România (FPTR).

A absolvit Facultatea de Transporturi Rutiere a Institutului Politehnic București în 1983 și și-a dedicat întreaga carieră acestui domeniu. Inițial în construcția autovehiculelor (ARO Câmpulung), apoi cu exploatarea lor, pe parcursul a aproape 40 de ani a administrat procese de transport rutier de mărfuri din toate categoriile, de la cele mai simple, de mărfuri generale, curierat, la cele mai speciale și complexe, de transport de valori, mărfuri periculoase sau agabaritice. Activează în structurile patronale asociative, încă din anul 2003, când, în calitate de Președinte-Director General al SC Transchim SA pentru o perioada de peste 11 ani, a fost ales membru al Consiliului Director al UNTRR, asociație fondată în 1990, care reunește acum mai bine de 12.000 de membri.

ADRIAN MANOLACHE

Fost Președinte Concordia, Membru de onoare

Adrian Manolache este membru de onoare al Confederației Patronale Concordia.

Adrian este avocat de drept comercial, membru al Baroului București din anul 2000, și a studiat Fundamentele Economice ale Dreptului Concurenței la King’s College London. Misiunea lui este să ajute antreprenorii și managerii să construiască și să întrețină afaceri sănătoase din punct de vedere juridic în România. Pentru Adrian, relația de succes client-avocat este bazată pe încredere, la fel ca orice alt parteneriat din viața cuiva, iar în această privință compromisurile nu își găsesc loc.

JULIA LEFERMAN

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Julia Leferman este membru al Consiliului Director Concordia și Președinte al Asociației Patronale Berarii României (BR).

Julia are o experiență de peste 20 ani în advocacy și consultanță de management, acumulată în importante instituții publice și în consultanța privată. Înainte de a se alătura Berarilor României, a activat ca Public Affairs Director în cadrul Grayling Romania, consilier pe politici economice pentru Președintele Camerei Deputaților, director al departamentului de Reprezentare si PR din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, consilier pe teme de legislație europeană în Cancelaria Primului-Ministru.

Este licențiată în științe politice și relații internaționale la Universitatea din București, are un master în Drept European și Internațional al Afacerilor la Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne și a absolvit programul Circular Economy and Sustainability Strategies din cadrul Cambridge University Judge Business School.

CĂLIN ILE

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Călin Ile este membru al Consiliului Director, anterior vicepreședinte Confederația Patronală Concordia și actual președinte de onoare al Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Călin a absolvit Facultatea de Turism din cadrul ASE în 1995 și doi ani mai târziu a devenit director executiv al Hotelului Continental din București. Ulterior, s-a alăturat grupului ACCOR, alături de care a deschis primul hotel din România, apoi a ajutat la consolidarea rețelei și reputației companiei în România. În 2011, Forumul Ospitalității din turism HTB l-a desemnat Hotelierul Anului 2011, primul premiu de acest tip acordat unui manager român. A fost președintele FIHR- Asociația Hotelierilor din România, prima organizație patronală a turismului românesc, înființată în aprilie 1990. FIHR are ca prioritate implicarea în educație, atât prin susținerea formelor de învățământ vocațional dedicat noilor intrați în domeniu, cât și pentru formarea continuă a profesioniștilor. FIHR este una dintre cele mai active organizații din turism, angajată într-un dialog constructiv cu autoritățile publice, dar și într-un proces de comunicare continuă cu clienții si partenerii noștri.

JUDITH KIS

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Judith Kis este membru al Consiliului Director Concordia, din partea Patronatului Industriei Asigurărilor din România (PIAR) și Director de Resurse Umane, Logistică și BCP Groupama, companie căreia i s-a alăturat în 2015.

Judith are o experienţă profesională de peste 20 de ani, perioadă în care a coordonat departamentele de resurse umane, logistică, BCP și relații publice ale unor companii importante, naționale și multinaționale din domenii precum FMCG, retail, servicii de securitate și IT.
În 2009, Judith a absolvit programul MBA din cadrul ASE-CNAM Paris și este certificată în managementul resurselor umane prin programul postuniversitar de la Asebuss și prin Masterul de Comunicare și Managementul Resurselor Umane de la SNSPA.

ALICE NICHITA

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Cu o îndelungată experiență în consultanță, relații guvernamentale, comunicare și management de criză, Alice Nichita ocupă funcția de Director Corporate Affairs și Sustainability în cadrul Coca-Cola HBC România.

În rolul său, se concentrează pe crearea premiselor adecvate pentru creșterea sustenabilă a afacerii prin construirea unei identități corporative puternice și sprijinirea comunităților locale. Cu o expertiză puternică și cunoștințe în domeniul afacerilor publice, în prezent este Președintele Asociației Române a Băuturilor Racoritoare (ANBR). ANBR este asociația reprezentativă a industriei băuturilor răcoritoare din România, contribuind prin profesionalism și etică la asigurarea sustenabilității pe termen lung a acestei industrii. Ea este, de asemenea, președinte al Soft Drinks for Sustainability Association Asociației și vicepreședinte al Packaging and Environment Association and Mineral Water Federation.

MIHAI BORDEANU

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Mihai Bordeanu este CEO Dacia & Head of Country pentru activitățile Grupului Renault în România.

Călătoria sa în familia Grupului Renault a început în 2010, când a preluat funcția de Director de Marketing în cadrul Renault Commercial Roumanie, pentru mărcile Dacia și Renault. În 2014 își începe călătoria profesională internațională, în calitate de Director de Marketing al Groupe Renault pentru Regatul Unit, Irlanda, Cipru și Malta („Teritoriul de Nord”); în 2016 devine Director de Marketing pentru regiunea Eurasia, iar din 2019, VP Marketing Dacia la nivel mondial.

Mihai a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și a urmat programe de management general în organizații specializate, precum London Business School și CEDEP (INSEAD).

De asemenea, este Președintele ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România), și membru activ în PAR - Romanian Auto Partnership - un grup de lucru dedicat promovării și dezvoltării industriei auto.

DUMITRU BLAGA

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Dumitru Blaga este membru în Consiliul Director Concordia și președinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, din 2 noiembrie 2023, după 2 mandate, de câte 4 ani, în poziția de vicepreședinte al asociației.

Cu o experiență de 35 de ani în industria mobilei, trecând prin toate funcțiile de la producție la management, Dumitru Blaga este director general și administrator al companiei SIMEX, brand de mobilă recunoscut internațional. Mobila de lux produsă la Șimleu Silvaniei, în Transilvania, sub brandul SIMEX, este comercializată astăzi nu doar în România și în țările dezvoltate ale Europei, dar și în Statele Unite ale Americii, înnobilând de la case și palate, până la hoteluri și birouri.

MARIUS ȘTEFANESCU

Membru al Consiliului Director Confederația Patronală Concordia

Marius Stefanescu este membru al Consiliul DIrector al Confederației Patronale Concordia și președintele Patronatului Forței de Muncă Străine (PFMS).

Absolvent al Facultății de Management, cu o experiență de peste 15 ani în mediul de business, ca si consultant M&A, investitor activ si antreprenor, Marius Ștefănescu este Co-founder al grupului de firme International Work Finder, Eco Synergy, Stratos, Stratos Aviation companii ce au ca o obiecte de activitate importul de forță de muncă din state non-UE, consultanță de mediu și aviație.