23 iulie 2021
Comunicat de presă
Tranziția către viitorul muncii este la un click distanță
Vrei să știi care sunt ultimele tendințe pe piața muncii din Centrul și Estul Europei? Pe www.worktransition.eu poți găsi studii relevante, rapoarte, cercetări și ultimele știri despre schimbarea structurală pe care o aduce automatizarea proceselor industriale tradiționale și folosirea noilor tehnologii.
Provocările ridicate de digitalizare și folosirea inteligenței artificiale vor fi explorate timp de 22 de luni de un consorțiu care aduce împreună șase parteneri sociali reprezentativi din Europa Centrală și Est, Concordia (RO), BNS (RO), MGYOSZ (HU), VASAS (HU), RUZ (SK), NKOS (SK)).
Cu o identitate vizuală proaspătă, cele șase organizații din România, Ungaria și Slovacia implicate în proiectul “Renewed social dialogue for the new world of work. Job transitions & digitalization in two industrial sectors in CEE countries –Romania, Hungary, Slovakia –WorkTransitionCEE” vor folosi site-ul www.worktransition.eu pentru a publica rezultatele tuturor cercetărilor despre felul în care Indutria 4.0 afectează dinamicile sectoriale din fiecare țară.
WorkTransitionCEE aduce o perspectivă nouă asupra dialogului social, propune instrumente și metodologii inovatoare cu scopul de a îmbunătăți capacitatea partenerilor sociali de a răspunde provocărilor generate de tranziția pe care o traversează piața muncii.
E o lume nouă și www.worktransition.eu te ajută să te conectezi la viitorul muncii. Conținutul va fi disponibil în engleză, iar rapoartele de cercetare vor fi putea fi accesate în română, maghiară și slovacă.
Concordia reprezintă 15 dintre cele mai importante sectoare ale economiei naționale și este partener de dialog social, reprezentativă la nivel național. Cu un total de peste 350.000 de angajați în peste 1.800 de firme mari și mici, cu capital străin și autohton, Concordia este singura organizație din România membră în BusinessEurope, Organizația Internațională a Angajatorilor (IOE) și Business at OECD (BIAC).
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Comisia Europeană şi Uniunea Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.