Deficitul de forță de muncă și de aptitudini a devenit o preocupare esențială pentru mediul de afaceri. În prezent, aceasta înseamnă un obstacol în calea potențialului de creștere economică și mai ales o risipă de potențial uman. În ultima perioadă s-au realizat lucrări analitice la nivelul UE, iar situația este limpede. Dar răspunsul politic al UE a fost până acum fragmentat. Iar la nivel național, doar un număr limitat de state membre s-au angajat în acțiuni cuprinzătoare pentru a aborda această problemă. Este nevoie de consolidarea răspunsurilor politice de la nivelul UE și de la nivel național.

În documentul de poziție de mai jos, BusinessEurope, confederația angajatorilor la nivelul UE, al cărui membru din România este Concordia, oferă câteva recomandări privind potențiale soluții față de acest fenomen îngrijorător.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.