Angajatorii români doresc să sprijine cetățenii ucraineni ajunși pe teritoriul României ca urmare a războiului, cât și pe cei care se aflau deja în țară și își prelungesc șederea din acest motiv, să își găsescă un loc de muncă pe perioada cât se află aici.

Concordia a creat un scurt ghid care oferă informațiile esențiale despre condițiile și procedurile care trebuie îndeplinite pentru angajarea în muncă a cetățenilor ucraineni, fie că au depus cerere de azil sau nu, care răspunde întrebărilor pe care și le pun în momentul de față atât cei aflați în căutarea unui loc de muncă la noi în țară, cât și angajatorii interesați să le ofere unul. Găsiți mai jos ghidul, în română și în engleză.

                                                                   * * * * *

Romanian employers want to support Ukrainian citizens who have arrived in Romania as a result of the war, as well as those who are already in the country and are extending their stay because of this reason, to find a job while they are here.

Concordia has created a short guide which provides essential information on the conditions and procedures to fulfill for the employment of Ukrainian citizens, whether or not they have applied for asylum, that answers the questions currently asked both by those looking for a job in our country as well as employers interested in offering one. Please find belowthe guide in English and Romanian.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.