Pandemia ne-a arătat tuturor cât de importantă este adaptarea la situațiile de criză și cum avansul tehnologic rapid poate fi folosit în sprijinul oamenilor. Noile tehnologii aduc cu ele oportunități de inovare și dezvoltare, dar și schimbări pe piața muncii. În contextul noilor tendințe, noi posturi vor fi create, iar altele vor dispărea. Pentru a ține pasul și a rămâne în continuare relevanți pe piața muncii, este nevoie de noi competențe, iar acestea trebuie permanent actualizate pentru ca oamenii să își păstreze oportunitățile deschise. Învățarea pe tot parcursul vieții și formarea continuă în rândul adulților vor reprezenta instrumentele prin care aceștia își pot îmbunătăți constant abilitățile și competențele cu care vor putea face față schimbărilor profesionale, dar și personale. 

Preocuparea pentru formarea adulților și stimularea inserției profesionale capătă o importanță tot mai mare și necesită eforturi comune ale tuturor factorilor relevanți, deopotrivă guverne, reprezentanți ai mediului academic și privat, ai partenerilor sociali și ai cetățenilor. 

Despre cum pot dobândi noi competențe pe piața muncii și cine suportă formarea adulților, posibile soluții pentru sprijinirea acestora în cel mai recent policy brief lansat de Concordia, ce poate fi consultat la link-ul de mai jos.

Acest material este realizat în cadrul proiectului “Consolidarea Dialogului Social în România”, implementat de Confederația Patronală Concordia în parteneriat cu NHO – Confederația Patronală din Norvegia.

Proiect sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegiene 2014-2021, în cadrul Programului “Dialog Social -Muncă Decentă”

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.