Uniunea Europeană a adoptat, sub umbrela Pactului Verde European, o serie de politici și măsuri care plasează transportul ce utilizează mai multe moduri în prim-planul tranziției către un transport verde.

Revizuirea Directivei privind Transporturile Combinate reprezintă una dintre direcțiile de acțiune, calibrându-se astfel actul normativ cu obiectivele și țintele din Pactul Verde European. Comisia Europeană a propus patru scenarii pentru revizuirea Directivei, cu niveluri diferite ale modificărilor propuse. În prezent, se așteaptă publicarea de către Comisia Europeană a propunerii de revizuire a Directivei privind Transporturile Combinate, care este programată pentru al doilea trimestru al anului 2023, urmând ca apoi să fie transmisă pe circuitul legislativ în procedura de codecizie, către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.

BusinessEurope a pregătit un document de poziție care reunește recomandările mediului de afaceri pentru procesul de revizuire, atât în privința obiectivelor generale ale revizuirii, cât și pe marginea unor aspecte concrete, precum definițiile, domeniul de aplicare, nivel de armonizare și măsuri de sprijin.

Confederația Patronală Concordia, în calitate de confederație membră a BusinessEurope, se aliniază poziției mediului de afaceri european.

BusinessEurope este promotor al creșterii și competitivității la nivel european, reprezintă companii de pe întreg continentul și promovează subiectele care au cel mai mare impact asupra performanței acestora. Partener social recunoscut, vorbește în numele companiilor de toate dimensiunile din 35 de state europene ale căror confederații naționale îi sunt direct afiliate.

Sursă foto: Freepick

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.