Eveniment
Dezbatere cu candidații la europarlamentare
22 mai 2024
Confederația Patronală Concordia organizează dezbaterea cu candidații la alegerile europarlamentare pe temaRepornirea motoarelor competitivității UE. Agenda României pentru 2024-2029.
Au confirmat până acum următorii candidați: Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Siegfried Mureșan (PNL), Dragoș Pîslaru (REPER), Cristina Prună (USR).
Confederația Patronală Concordia a lansat, pe data de 9 mai, prioritățile mediului de afaceri pentru următorul mandat european – AGENDA EUROPEANĂ 2024 – 2029 sub motto-ul Economia puternică, Europa puternică. Sub imperiul stimulării competitivității globale a UE, acest document (atașat invitației) face o serie de propuneri privind consolidarea Pieței Unice, reducerea birocrației, stimularea investițiilor și consolidarea pieței muncii și a dialogului social.
Pe măsură ce ne apropiem de alegerile programate pe data de 9 iunie, este nevoie să susținem un dialog constructiv pentru a aborda aspectele problematice și provocările care se profilează pentru perioada 2024-2029, dialog pe care sperăm să îl continuăm și consolidăm pe parcursul următorilor ani.
Pornind de la Agenda Europeană, Concordia organizează o dezbatere pe marginea provocărilor și nevoilor din perspectivă europeană ale mediului de afaceri din România, cu candidați ai principalelor partide la alegerile europarlamentare.
Evenimentul va avea loc pe data de 22 mai 2024, începând cu ora 09:30, la Ghica House (str. Ion Ghica nr. 13), în prezența membrilor Concordia din cele 17 industrii pe care le reprezentăm.
AGENDA
09:30 – 10:00 Welcome coffee
10:00 – 11:30 Dezbatere, moderată de Radu Burnete, director executiv Concordia
11:30 – 12:30 Networking brunch
Până la acest moment, avem confirmările următorilor candidați: Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Siegfried Mureșan (PNL), Dragoș Pîslaru (REPER), Cristina Prună (USR).
Printre temele pe care ne dorim să le abordăm se numără:
· Creșterea competitivității UE ca instrument esențial pentru garantarea rezilienței economice și securității în fața crizelor viitoare
· Integrarea Pieței Unice și promovarea unui cadru de reglementare mai prietenos cu mediul de afaceri
· Parcursul Europei pentru atingerea neutralității climatice
· Agenda socială a UE.