12 mai 2022

Pericolul unor modificări ireversibile la nivelul climei face ca trecerea la un model de producție și consum în care deșeurile sunt reduse la minimum, iar ciclul de viață al produselor este extins cât de mult posibil să devină urgentă.Însă cât de pregătită este România pentru această tranziție? În ce măsură este deja circulară economia națională?

De la aceste întrebări am pornit în inițiativa noastră de a cartografia practicile de economie circulară implementate deja la nivelul membrilor noștri, iar cu ajutorul celor peste 20 de companii care au răspuns apelului nostru, am identificat cele mai întâlnite astfel de practici din economia românească, pe care le-am adunat într-un raport, un mic ghid de bune practici care să promoveze și să popularizeze economia circulară.

Vă invităm la evenimentul de lansare al acestui raport, care va avea loc pe 12 mai într-un format interactiv de tip ”world cafe”, pentru a facilita interacțiunea și schimbul de idei. Vom avea alături experți din companii și societatea civilă, dar și reprezentanți ai autorităților, într-o discuție despre produse și producție mai sustenabile, cum prelungim durata de viață a unui produs și cum asigurăm o funcționare zilnică aliniată practicilor circulare.

Se vor alătura discuțiilor experți din mediul de business, din rândul autorităților și al ONG-urilor implicate în dezvoltarea economiei circulare din România sau cel puțin curioși de potențialul ei. În deschidere se vor adresa participanților:

- Alexandra Bocșe, consilier de stat pentru climă și sustenabilitate, Administrația Prezidențială

- Laszlo Borbely, Consilier de Stat, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

- Radu Burnete, Director Executiv Concordia

Accesul la eveniment se face pe bază de invitație. Dacă doriți să participați, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la office@confederația-concordia.ro menționând numele și organizația pe care o reprezentați.

By invitation only
09:30 - 12:30

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.

Viitorul muncii începe cu idei inovatoare

București, 24 Mai 2022 - Știți reclama aceea veche cu Viitorul sună bine? După două zile de lucru în cadrul Workshopului de co-creație pentru Viitorul muncii, am putea spune că e valabilă și astăzi, dacă toți actorii implicați în proces se așează la masa, își pun întrebări și colaborează pentru dezvoltarea de soluții. Peste 4.000.000 de slujbe ar putea fi automatizate în România, până în 2030, folosind tehnologia de astăzi, potrivit unui studiu McKinsey.Ce se întâmplă cu lucrătorii, câți dintre ei beneficiază de suport, cum am putea să le facem viața mai ușoară și să transformăm roboții din dușmani în parteneri

24 May 2022