14 decembrie 2023

Universitatea „Titu Maiorescu” din București – Facultatea de Drept, în parteneriat cu Grupul editorial Universul Juridic, organizează, în perioada 14-15 decembrie 2023, Forumul de Dreptul Muncii – ediția a III-a. În cadrul evenimentului, specialiști din domeniul dreptului muncii – teoreticieni și practicieni – vor dezbate cele mai acute, de actualitate și de impact probleme care apar în raporturile juridice de muncă.  

Pe lângă audierea dezbaterilor din cadrul fiecărui panel, participanții vor avea posibilitatea de a adresa specialiștilor, fie direct, fie în timp real, prin chat, întrebări punctuale legate de temele abordate.  

Coordonatorul științific al Forumului: prof. univ. dr. Magda VOLONCIU 

În cadrul Forumului vă invităm și la o lansare de carte: Contractul de muncă și perioada de probă – autor prof.univ.dr. Alexandru Athanasiu. Lucrarea abordează un subiect de maxim interes, cu implicații majore în practică, dar și cu abordări teoretice de mare adâncime. 

Forumul este organizat în paneluri de lucru, în cele două zile urmând a fi abordate următoarele teme: 

– Clauze specifice in contractul de muncă 

– Hărțuirea psihica si mental health 

– Negocierea în relațiile de muncă. Relația dintre negociere individuală și negociere colectivă după ultimele modificări legislative. Un suflu nou pentru negocierea individuală?  

– Dialogul social. Forme de manifestare. Rolul contractului colectiv de muncă în menținerea păcii sociale. 

– Timpul de muncă si  bournout-ul  

– Despre avertizorul de integritate. Proceduri interne. Limite și consecințe 

– Raspunderea patrimonială în relațiile de muncă. Relația dintre dispozițiile art. 80 și dispozițiile art. 253 din Codul muncii. Întoarcerea executării sau actiune in răspundere patrimonială? Despre RIL decizia 15/3.06.2019  

– Conflictul colectiv de muncă și greva

Puteți achita taxa de participare accesând link și completând datele din subsol, butonul ”Cumpără acum”: https://www.universuljuridic.ro/forumul-de-dreptul-muncii-editia-a-iii-a/

Facultatea de Drept - Universitatea „Titu Maiorescu” din București
14 - 15 decembrie 2023

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.