România se dezvoltă și, odată cu ea, mediul de afaceri. Dacă vrem mai mult, trebuie să oferim mai mult. Reprezentăm vocea viitorului într-un ton, cel al dezvoltării prin dialog. Aproape 2.200 de firme, cu capital românesc și străin deopotrivă, mici și mari, contribuie la dezvoltarea României.

Concordia aduce împreună 17 sectoare esențiale pentru economia românească și firme cu peste 330.000 de angajați. Suntem aici pentru că vrem și putem să construim o societate mai bună, pentru oameni, pentru companii. Investim experiența și resursele pentru ca împreună cu partenerii sociali să creăm o fundație solidă pentru o Românie a viitorului.

Concordia este singura organizație din România parte a BusinessEurope, a Business at OECD (BIAC) și a Organizației Internaționale a Angajatorilor (IOE) și partener legitim în toate dezbaterile publice de la nivelul Guvernului, al Parlamentului și ale structurilor de decizie din teritoriu.


Rapoarte anuale

Raport anual 2023

România a continuat în 2023 să înregistreze una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană (UE), în ciuda unor probleme structurale ale economiei și a unor provocări semnificative pentru multe dintre sectoarele pe care le reprezentăm. Această creștere economică este importantă, dar trebuie să fim conștienți că va putea fi menținută doar în măsura în care rezolvăm marile probleme structurale ale economiei românești. Rolul principal al Concordia, așa cum îl vedem noi, este să contribuie la rezolvarea acestor aspecte deficitare fundamentale, dincolo de dialogul constant pe care îl avem cu decidenții politici pe toate temele curente. Prezentul raport este o scurtă radiografie a activității noastre în 2023 și un exercițiu de transparență față de membrii noștri, de mediul politic și de oricine se întreabă cu ce se ocupă o confederație patronală cum este Concordia.

Raport anual 2022

Anul 2022 era anul în care economia trebuia să își găsească din nou ritmul după pandemie. Din păcate, războiul ilegal al Rusiei în Ucraina și criza energetică au făcut ca 2022 să fie încă un an extrem de dificil pentru economie și companii. Concordia a avut numeroase întâlniri cu decidenții și reprezentanții autorităților relevante din România, pentru gestionarea acestor probleme. Am contribuit la creșterea relevanței dialogului social pe plan național și ne-am adus aportul în cadrul dezbaterilor pe marginea noii legi a Dialogului Social.Concordia a continuat să crească și în 2022 și ne-am bucurat să ni se alăture două noi sectoare de activitate, ajungând astfel la 16 sectoare. Ne propunem să continuăm acest proces de coagulare și să ne consolidăm în spiritul dialogului social european. 

Raport anual 2020

Anul 2020 a fost de două ori important pentru Concordia. În primul rând pentru că am fost alături de membri noștri încercând să contribuim la gestionarea efectelor pandemiei pe foarte multe fronturi în același timp. În al doilea rând pentru că în ciuda presiunii puse de pandemie Concordia nu doar că nu și-a încetat procesul de creștere și modernizare, dar l-a accelerat. În anul 2020 ni s-au alăturat cinci noi organizații sectoriale, echipa s-a dublat, confederația s-a digitalizat și, pentru prima dată în istoria noastră, am aplicat și câștigat finanțări nerambursabile destinate partenerilor sociali și îmbunătățirii dialogului social, care vor duce la dublarea bugetului nostru începând cu anul 2021.

Alătură-te Confederației Concordia

Reprezentăm mediul de afaceri cu o voce comună legitimă, acasă și în lume. Aducem companiile și autoritățile împreună. Aducem angajatorii și angajații în dialog. Punem temele viitorului pe agenda publică. Creștem împreună. Calitatea de membru îți oferă acces la:

  • dialogul social național și regional
  • formularea politicilor publice naționale și reglementărilor din toate domeniile
  • dezbaterile europene și internaționale pe cele mai arzătoare teme
  • un spațiu sigur pentru dezvoltarea de idei și propuneri sectoriale sau transversale

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.