Concordia vrea să contribuie la modernizarea procesului de dialog social în România. Dar înainte de orice demers, credem că e necesar să înțelegem ce e, cum funcționează și care sunt piedicile, fie ele legislative, organizaționale sau care țin de birocrație.

Raportul Dialogul social în România, Prezent și viitor,  este un demers de popularizare și explicare a dialogului social, dar și un inventar al problemelor și soluțiilor identificate de Concordia.

În Rapoartele de Țară din 2019 și 2020, Comisia Europeană atrage atenția asupra implicării limitate a partenerilor sociali în elaborarea politicilor și a rolului limitat îndeplinit de CES și de comisiile de dialog social, iar membrii Concordia și-au asumat să contribuie la lungul proces de reformă al dialogului social.

Puteți consulta Raportul Dialogul Social în România, prezent și viitor, în română și în engleză:

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.

Viitorul muncii începe cu idei inovatoare

București, 24 Mai 2022 - Știți reclama aceea veche cu Viitorul sună bine? După două zile de lucru în cadrul Workshopului de co-creație pentru Viitorul muncii, am putea spune că e valabilă și astăzi, dacă toți actorii implicați în proces se așează la masa, își pun întrebări și colaborează pentru dezvoltarea de soluții. Peste 4.000.000 de slujbe ar putea fi automatizate în România, până în 2030, folosind tehnologia de astăzi, potrivit unui studiu McKinsey.Ce se întâmplă cu lucrătorii, câți dintre ei beneficiază de suport, cum am putea să le facem viața mai ușoară și să transformăm roboții din dușmani în parteneri

24 May 2022