BusinessEurope și-a lansat astăzi campania de reformare a politicilor pentru următorul ciclu politic al UE, sub deviza "Reboot Europe".

Referindu-se la ceea ce trebuie să facă Europa în următorii cinci ani, președintele BusinessEurope, Fredrik Persson, a declarat următoarele:

"Confruntată cu multiple riscuri geopolitice și incertitudini economice, UE trebuie să pună competitivitatea în prim-plan și să folosească următorul ciclu european pentru a-și relansa politicile pentru provocările actuale. După cinci ani axați pe reglementarea tranziției ecologice și digitale, UE trebuie să-și îmbunătățească atractivitatea ca loc de investiții.

Pentru a realiza acest lucru, UE trebuie să elaboreze o strategie de piață unică cu drepturi depline și să aplice o reformă comercială ambițioasă. Cu o populație de 6% din populația mondială, UE reprezintă 16,2% din comerțul mondial și este primul partener comercial pentru 80 de țări din lume, dar ponderea sa în exporturile mondiale este în scădere.

De asemenea, UE trebuie să-și reia abordarea tranziției ecologice și digitale. Pentru a decarbona fără a dezindustrializa, Green Deal trebuie să fie însoțit de un acord industrial. Iar pentru a se digitaliza, UE trebuie să faciliteze investițiile în inovare și în dezvoltarea talentelor."

Acestea sunt principalele priorități pentru construirea unei Uniuni Europene reziliente, cu:

o   Energie la prețuri accesibile;

o   Reglementare mai bună și mai simplă;

o   Comerț deschis și bazat pe norme care să ducă la mai multe oportunități pe piața unică;

o   Inovarea tehnologică și dezvoltarea talentelor.

Aflați mai multe despre prioritățile BusinessEurope pentru UE în 2024-2029 pe site-ul nostru special rebooteurope.eu

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.