Comisia Europeană a adoptat Actul Delegat Complementar prin care gazul natural și energia nucleară devin parte din Taxonomia UE. Comisia consideră că aceste două surse de energie au un rol în facilitarea tranziției către un viitor bazat în principal pe surse regenerabile. Clasificarea gazului natural și a energiei nucleare se va realiza conform unor condiții clare și stricte, cum ar fi contribuția la tranziția către neutralitate climatică. Pe măsură ce tehnologiile vor evolua, criteriile pentru cele două tipuri de activități vor fi actualizate.  

Co-legiuitorii, Parlamentul European și Consiliul, vor avea patru luni la dispoziție pentru a analiza documentul și formula eventuale observații, cu posibilitatea prelungirii perioadei de analiză cu încă două luni. După această perioadă, Actul Delegat va intra în vigoare cu condiția ca niciunul dintre co-legiuitori să nu aibă obiecții.  

  Concordia a pregătit un policy brief despre ce înseamnă Taxonomia UE, criteriile care vor fi aplicate, plusuri și minusuri identificate.    

Foto: Unsplash

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.