Confederația Patronală Concordia a comandat un studiu amplu privind politica salariului minim în România. Studiul explorează contextul economic actual, compară politica salariului minim din România cu cea din alte țări UE și analizează caracteristicile economice și sociale care influențează nivelul salariului minim. De asemenea, sunt prezentate scenarii pentru evoluția viitoare a salariului minim și recomandări pentru politici transparente, predictibile și echilibrate. Acest studiu oferă perspective valoroase pentru decidenții politici, mediul de afaceri și toți cei interesați de promovarea unei creșteri economice așezate pe baze solide.

Studiul evidențiază riscurile actuale, cum ar fi impactul asupra sectoarelor vulnerabile și creșterea inflației, și oferă soluții pentru un echilibru mai bun între salarii și productivitate. 

Acest material a fost realizat in cadrul proiectului « Consolidarea capacității Concordia pentru dialog social « Cod 302141, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană.

Acest document a fost pregătit pentru Confederația Patronală Concordia și reflectă opinia autorilor. Acest material nu reprezintă poziția CE sau a Guvernului României, care nu poartă răspunderea modului în care informația conținută în acest/această studiu/analiză.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.