Principalele priorități ale BIAC pentru 2021 sunt rezultatul unui dialog strâns cu organizațiile membre și vizează domenii în care OECD are un impact cheie, inclusiv mandatele G20 și G7, instrumentele legale, munca referitoare la guvernanța globală, și cercetarea axată pe discuțiile actuale de politici. Prioritățile nu constituie însă o listă exhaustivă a preocupărilor Business at OECD.  

Prioritățile BIAC pentru 2021 sunt următoarele: 

  • Politicile economice și financiare – Economic Policy Survey, influențarea direcției inițiativelor OECD referitoare la productivitate, creșterea verde, ”fintech”, politici financiare și investiții, finanțarea redresării post-Covid-19. 
  • Munca, Competențele și Educația – redresarea pe piața muncii post-Covid-19 (locuri de muncă), angajarea tinerilor, access la perfecționare și recalificare, relațiile industriale, adaptarea educației la transformarea verde și digital.  
  • Comerț și Investiții – comerț digital, comerțul de servicii, ajutor guvernamental, creditele la export, comerț ilegal, stimularea investițiilor private, politici care vizează sectorul farmaceutic și al dispozitivelor medicale, sectorul agricol. 
  • Transformarea digitală – implementarea instrumentelor OECD de Politici Digitale, impactul accesului guvernelor la datele personale deținute de sectorul public și al datelor de localizare asupra vieții private, fluxurile de date transfrontaliere, taxe, standard de raportare pentru tehnologii noi. 
  • Comportament de business responsabil & anticorupție  
  • Afaceri mici și antreprenoriat – răspunsul la criza Covid-19, digitalizare, comerț digital, blocaje administrative, tineri antreprenori, integrarea IMM-urilor în oportunitățile de comerț global 
  • Neutralitate competitivă și Întreprinderi de stat – standard de raportare pentru întreprinderile de stat active la nivel internațional, aspecte legate de concurență. 
  • Mediu și schimbări climatice – aspecte distribuționale ale politicilor climatice, infrastructură rezilientă, finanțare durabilă, eforturi de atenuare și adaptare 

  Mai multe detalii aici: https://bit.ly/3CO5OTv

Foto:  by Andrew Neel on Unsplash 

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.