Bogdan Cernescu, BCR: Este nevoie să investim mult în educaţie şi să folosim toate mijloacele posibile să construim în continuare prosperitate în România, astfel încât România să rămână o ancoră de stabilitate în zonă, să încercăm să exportăm această stabilitate în plan european

Este nevoie să investim mult în educaţie şi să folosim toate mijloacele posibile să construim în continuare prosperitate în România, astfel încât România să rămână o ancoră de stabilitate în zonă, să încercăm să exportăm această stabilitate în plan european, a spus Bogdan Cernescu, Head of Corporate Banking, BCR.

El a participat la prima conferinţă în ţară din seria „Industrii Inteligente”, un proiect Concordia în parteneriat cu BCR şi susţinut de ZF.

Ce a spus Bogdan Cernescu:

Noi, în primul rând, fiind un martor al dezvoltării României din ultimii 30 de ani, încercăm să înţelegem şi înţelegând mai mult prin interacţiunea a cu clienţii din toate industriile pe care le acoperim. Şi nu sunt puţine. Încercăm să înţelegem trenduri şi să funcţionăm ca un fel de curator de idei. Asta în primul rând. În al 2-lea rând, şi menirea noastră ca bancă, s-a schimbat foarte mult pe parcursul ultimelor cincinale, ca să zic aşa. Nu suntem doar un mânuitor de bani, încercăm să devenim mai mult de atât, dincolo de asigurator de idei, integrator de soluţii de finanţare.

Şi ce încercăm să facem este, înţelegând industriile şi narativul fiecărui client în industria lui, să construim mixul de finanţare cel mai relevant, care nu trebuie să fie neapărat un credit bancar, ci poate să combine ideea de credit bancar cu fondurile europene care nu sunt puţine.

Şi practic, lucrând împreună cu sectorul privat şi cu sectorul public, să identificăm mixul cel mai consistent şi cel mai coerent pentru ideea respectivă, pentru business-ul respectiv, pentru zona respectivă, astfel încât să contribuim într-un mod net la construirea de ecosisteme de business şi ecosisteme sociale în toate zonele, regiunile în care noi funcţionăm.

Să investim mult în educaţie şi să folosim toate mijloacele posibile să construim în continuare prosperitate în România, astfel încât România să rămână o ancoră de stabilitate în zonă, să încercăm să exportăm această stabilitate în plan european şi euro-asiatic, astfel încât să rămânem relevanţi în acest ecosistem.

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.