Prin acest document de analiză, punem bazele unei inițiative ample a Confederației Patronale Concordia de a propune o viziune pentru creșterea valorii adăugate și competitivității economiei românești.

Pornim e la o analiză a principalelor caracteristici și tendințe economice, identificând marile provocări și riscuri pentru România. În ciuda creșterii economice înregistrate în ultimele decenii, economia românească prezintă o serie de caracteristici structurale care vor avea un impact important în contextul unui proces de dublă tranziție globală – tranziția verde și cea digitală.

Raport  “Valoarea adăugată în economia românească”

Concordia a inițiat un dialog cu privire la potențialul economic al României în procesul de tranziție către o economie verde și digitală, cu valoare adăugată și inovare crescute, orientată spre export și competitivă la nivel regional. În acest scop vă propune o analiză care va seta cadrul pentru dezbaterile pe care le va organiza în cadrul proiectului “Industrii inteligente”, cu scopul de a realiza ulterior documente specifice cu recomandări și soluții concrete, aplicabile în câteva dintre sectoarele economice și care reprezintă cheia de boltă în procesul de transformare a economiei românești.

Citește rezumatul

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.